Miten aloittaa sijoittaminen

Miten aloittaa sijoittaminen

Sijoittamisen suosio on ollut jo vuosia kovassa nousussa ja monet miettivätkin, että miten sijoittamisen aloittaisi. Tämän artikkelin tarkoitus on helpottaa sijoittamisen aloittamista ja selventää joitakin sijoittamiseen liittyviä vaiheita ja termejä. Sijoittamisessa usein aika on tärkeämpää kuin rahan määrä ja siksi onkin hyvä aloittaa sijoittaminen mahdollisimman aikaisin.

1. Aloita mahdollisimman hyvissä ajoin

Aika on valttia sijoittamisessa ja mitä nuorempana pystyt aloittamaan sijoittamisen niin sitä parempi. Kannattaa miettiä myös semmoista vaihtoehtoa, että aloittaa omalle lapselle sijoittamisen hyvissä ajoin. Kannattaa toki muistaa, että taloudellinen kasvatus on monesti jopa tärkeämpää, että nuori ei rahat saadessaan niitä heti tuhlaa. Sijoittaminen kannattaa monesti myös siinä vaiheessa, kun itselle on ikää kertynyt enemmänkin.

2. Tienaa ja säästä rahaa jota voit myöhemmin sijoittaa

Sijoittamisen alussa, sinulla pitää olla jotain varoja joita voit sijoittaa. Voit sijoittaa esimerkiksi palkkatienesteistäsi jäävää rahaa tai jos saat vaikka bonuksen tai perinnön, kannattaa miettiä olisiko siinä hyvää alkupääomaa sijoittamiselle. Voit tutustua eri keinoihin säästää rahaa sijoittamista varten klikkaamalla tästä. Sen jälkeen, kun on saanut kerättyä isomman määrän sijoituksia voi monesti sijoittaa aiempien sijoitusten tuottoja.

3.Tutustu sijoitusvaihtoehtoihin

Sijoitus mahdollisuuksia on todella suuri määrä ja vielä enemmän on tyyppejä, jotkat esittävät tietävänsä parhaat parhaat keinot ja varmat tuotot tuottovat sijoitukset. Onkin monesti vaikea päätellä mihin juuri sinun kannattaisi varasi pistää. Onkin hyvä opetella talouden perusteet ja tutustua eri sijoitusmuotoihin, välittäjiin ja sijoituskirjallisuuteen.

Tutustu ainakin näihin:

-Osakkeet

Osake on osuus osakeyhtiössä eli Oy:ssä. Osakkeenomistaja omistaa siis osan yrityksestä ja saa siten äänioikeuden yhtiökokouksessa. Pörssiyhtiöiden osakkeilla voi käydä kauppaa pörssissä. Pörssiyhtiöiden osakkeilla kaupankäynnissä on se hyöty, että osakkeet on melko helppo saada vaihdettua rahaksi, jos vain ostajia riittää kyseiselle osakkeelle. Osakkeiden tuotto perustuu osakkeen pörssiarvon mahdolliseen nousuun ja yhtiön varojen jakoon eli esimerkiksi osinkoon. 

-Rahastot

Sijoitusrahastot ovat useammasta arvopaperista koostuvia rahastoja, joihin sijoittamalla ostaa osuuden. Sijoitusrahastot koostuvat yleensä arvopapereista kuten osakkeista, korkoinstrumenteista ja johdannaisista. Rahastoja hoitavat yhtiöt ja niiden salkunhoitajat. Pörssissä voi käydä kauppaa ETF rahastoilla joiden hinta määräytyy kaupankäynnissä. 

-Asunnot

Ja ehkä myös näihin:

-Kryptovaluutta

-Forex

-Lainat

-Joukkorahoitus

4. Suunnittele sinulle sopivin sijoitustyyli ja tee sijoitussuunnitelma

Tutustuattuasi eri sijoitusmuotoihin kannattaa miettiä niiden sopivuutta sinulle ja miettiä millaisella riskillä olet valmis sijoittamaan. Suositeltavaa on miettiä sijoitusten hajauttaminen niin, että sijoituksia on sinulle sopivan sijoitussuunnitelman mukaisesti sopivat määrät eri riskillä olevissa sijoituksissa. 

5. Aloita sijoitustili välittäjälle tai asuntosäästötili

Valitse sinulle parhaiten sopiva välittäjä, jonka kautta rupeat sijoittamaan. Valinnassa kannattaa ottaa huomioon ainakin välittäjän kulut, luotettavuus ja se mihin vaihtoehtoihin kyseisen välittäjän kautta voi sijoittaa.

6. Tee ensimmäinen siirto sijoitustilille ja aloita automaattisiirrot

Sijoittamisen aloittamiseksi pitää sijoitustililläsi olla rahaa. Eli tee ensimmäinen siirto pankkitililtäsi sijoitustilillesi. Valitse sinulle sopiva summa ja muista, että yllättäviäkin kuluja voi aina tulla, eli kannattaa pitää jonkinlaista puskuria käyttövaroissa pankkitilillä. Jatkon kannalta on suositeltavaa laittaa pankkitililtä menemään automaattinen siirto kuukausittain sijoitustilille. Näin varmistat sijoittamisen jatkuvuuden.

7. Aloita sijoittaminen

Aloita sijoittaminen välittäjän sivustolla tai sovelluksessa ostamalla haluamaasi sijoituskohdetta. On monesti suositeltavaa laittaa ostot siirtymään automaattisesti esimerkiksi kuukausittain niin automatisoit sijoitukset ja saat samalla ajallista hajauttamista.

Lue myös:

Yrittäjyys sitaatit
TALOUS

Yrittäjyys sitaatit

Yrittäjyys sitaatit: Inspiroivia sanoja menestyksen tiellä. Tutustu yli sataan voimakkaaseen ja motivoivaan sitaattiin, jotka kannustavat yrittäjiä kohti unelmiensa saavuttamista.

Lue Lisää »