4 tapaa tienata rahaa nettisivuilla kahvikuppi läppäri ja muistiinpanot työpisteellä

4 Tapaa Tienata Rahaa Nettisivuilla

Jos sinulla on jo nettisivut, on se sitten blogi, uutisivusto, verkkokauppa tai jotain muuta niin olet todennäköisesti miten sillä voisi tienata enemmän rahaa. Tässä artikkelissa kerromme neljä erittäin selkeää tapaa tienata nettisivuilla!

Tienaa mainostuloja sivustollasi

Mainostulot ovat yksi simppeleimmistä tavoista tienata rahaa nettisivuilla. Tälläkin sivulla olet todennäköisesti huomannut mainoksia ja mahdollisesti klikannutkin jotain niistä. Sivuston omistajana saan mainostuloja jokaisesta näytöstä ja varsinkin klikkauksesta joita mainoksille tulee. Simppeliä vai mitä?

Mainosverkko vai mainosten myynti

Mainoksia on toki erilaisia ja niiden välillä on eroja sekä tuotossa, että vaivassa mitä niiden eteen pitää nähdä. Voit esimerkiksi tehdä itsellesi paikkoja mainoksille sivuilla ja myydä niitä ennaltamääritellyillä hinnoilla, joko näyttöjen mukaan (miten moni vierailija näkee mainoksen), klikkausten mukaan, tai ihan vaikka kuukausi hinnalla. Sopimalla mainoksista näin voi olla työllistävämpää, mutta myös tuotot ovat todennäköisesti isommat. Jos sinulla on vaikka koirista kertova blogi on luontevaa, että otat yhteyttä koirien tuotteita tai palveluita myyviin yrityksiin ja sovit heidän kanssaan mainostuksesta. 

Tässä tulemmekin siihen mikä tekee tästä metodista vähän työllistävämmän. Joudut nimittäin myymään mainospaikan ja sopimaan ja järjestämään mainosten seurannan itse. Olet myös todennäköisesti rajoitettu sinun sivuston nichen mukaisiin tuotteisiin. Liittymällä mainosverkkoon taas mainokset luodaan automaattisesti sivuillesi mainosverkon puolesta (kunhan vain annat heille oikeuden siihen). Sinun ei tarvitse siis muuta kuin laittaa mainostus päälle ja he hoitavat loput. Mainokset myös optimoituvat kävijän perusteella, eli vaikka tämä sivusto on uraan ja talouteen liittyvä voi sinulle näkyä täällä vaikka se koiranpanta mitä olet miettinyt ostavasi koirallesi, koska mainosverkostolla on tietoa sinun hakukoneeseen tekemistäsi hauista. 

Lue myös: >>10 keinoa tienata lisää rahaa<<

Tienaa affiliate tuloja blogilla

Affiliate tuloja saa laittamalla sivustolle affiliate linkin, jonka kautta sivujen kävijä menee toiselle sivulle ja ostaa sieltä tuotteen. Tämä voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta käytäntö on melko selkeä. 

Tässä esimerkki: Tee tästä klikkaamalla tili suositulle Nordnet sivustolle!*sponsoroitu 

Tuossa on affiliate linkki Nordnet sivustolle, jossa voit tehdä ilmaisen sijoitustilin ja aloittaa sijoittamisen kätevästi esimerkiksi Sijoittamalla rahastoihin alk. 15 eur/kk. *Tämä sivusto voi saada korvauksen uusista sivuston linkin kautta liittyneistä asiakkaista. 

Affiliate linkit toimivat yleensä parhaiten, kun ne liittyvät sivuston aihepiiriin eli nicheen johon sivusto keskittyy. Tämän sivuston ollessa talouteen liittyvä on luontevaa laittaa linkki sijoituksiin liittyvälle sivustolle. Esimerkiksi oman blogilla, jossa kerrotaan koiran kuulumisia voisi hyvin olla affi linkkejä koiratuotteisiin jne. 

Myy fyysisiä tuotteita

Verkkokauppa voi kuulostaa paljon työllistävältä ja paljon pääomaa vaativalta sivustolta ylläpitää ja monesti niin onkin. Fyysisiä tuotteita voi kuitenkin myydä monella eri tavalla netissä. 

Dropshipping

Dropshipping tarkoittaa tuotteiden myymistä toisen myyjän varastosta. Käytännössä siis kävijä tulee sivuillesi ja tekee tilauksen, jolloin tilaus lähtee (usein automaattisesti) tuotteen valmistajalle tai vaikka maahantuojalle, joka postittaa tuotteen tilaajalle. Dropshipping kaupassa tuotteiden katteet pienevät, koska myynnistä voi ajatella lähtevän siivu tuotteen valmistajalle ja kaikille välikäsille. Varsinkin mainostamalla voi olla haastavaa saada hyviä katteita dropshipping tuotteista. 

Dropshippingin hyvä puoli taas on, että myyjän ei tarvitse laittaa pääomaa laajaan valikoimaan, eikä ottaa riskiä, että tuotteita jäisi varastoon. Dropshipping lähettäjät on usein ulkomailla ja tuotteiden toimitusajat usein venyvät siksi pitkiksi.

Omien tuotteiden myynti verkkokaupassa

Myymällä omia tuotteitasi voit saada isommat katteet tuotteille, kun välikäsiä jää pois. Myös asiakkaiden arvostus kotimaisia tuotteita kohtaan on isompi ja he saavat yleensä tuotteet nopeammin, koska ne toimitetaan Suomesta. Oman tuotteen keksiminen ja valmistaminen voi olla vaikeaa, tai markkinat voivat olla saturoituneet eri valmistajista ja kilpailijoista, joista pitäisi jotenkin erottua edukseen. Kannattaa myös ottaa huomioon, että jos sinulla on joku oma hieno keksimäsi tuote niin mikä estää muita kopiomasta sitä ja myymällä omaa tuotettaan halvemmalla? 

Myy digitaalisia tuotteita

Digitaalisten tuotteiden verkkokauppa on erittäin mielenkiintoista siitä syystä, että et tarvitse varastoa ja saman tuotteen voi myydä loputtomia kertoja. Oletkin, ehkä huomannut, että markkinoilla on nykyisin paljon erilaisia kursseja, koulutuksia yms digituotteita. Digituotteille ei tarvitse myöskään postituskuluja. 

Digituotteen voi valmistaa yhdellä kertaa tuhansille ostajille, mutta on toki suotavaa päivittää tuotetta tarpeen mukaan. Digituotteita on myös ostettavana jälleenmyytäväksi, eli sinun ei aina tarvitse edes tehdä tuotetta itse. 

+ plussatapa tienata sivustoilla: yhteistyö postaukset

Tässä vielä yksi ylimääräinen keino tienata sivustoilla: tee yhteistyösopimuksia eri tuotteiden valmistajien ja myyjien kanssa. Voit esimerkiksi sopia, että koiranpantoja myyvä kauppa lähettää sinulle ja sessellesi tuotteita joista kirjoitat arvostelun tai muun tekstin, otat kuvia ja postaat ne sivustollesi. Monesti paljon liikennettä saavat sivustot voivat saada rahallista korvausta ja kyseiset tuotteet ilmaiseksi. 

Lue myös: 7 Tapaa Ansaita Lisätienestejä Työn Ohessa 

Lue myös:

Yrittäjyys sitaatit
TALOUS

Yrittäjyys sitaatit

Yrittäjyys sitaatit: Inspiroivia sanoja menestyksen tiellä. Tutustu yli sataan voimakkaaseen ja motivoivaan sitaattiin, jotka kannustavat yrittäjiä kohti unelmiensa saavuttamista.

Lue Lisää »