Tienaa rahaa

7 tapaa ansaita lisätienestejä työn ohessa

Jos haluat tienata vähän ylimääräistä palkkatyösi ohessa on tässä listattuna muutama keino, joista voit miettiä mitkä olisivat sinulle toimivia. Osa näistä keinoista on semmoisia, joista voi tulla ihan palkkatyön kokonaan syrjäyttävää toimintaa. Miltä tuntuisi, jos voisit tienata elämiseen ja säästämiseen tarvittavat tulot ilman palkkatöissä käymistä? Tutustu listaan ja kommentoi alas millä tavalla sinä tienaat ylimääräistä rahaa. 

1. Tee keikkatöitä

Tämä on hyvin laaja alue ja kattaa monenlaista eri mahdollisuutta. Voit tehdä ylimääräisiä vuoroja oman palkkatyön lisäksi vaikka toisessa ammatissa tai vaikka harrastukseesi liittyen. Keikkatöitä voi perinteisten töiden lisäksi ottaa, esimerkiksi tiettyjen verkkosivujen kautta, jossa tarjoat palveluja korvausta vastaan. Usein näissä töissä haetaan esimerkiksi kirjoitus, kuvankäsittely tms tietotekniikan taitoja joiden osaamista myyt. 

2. Tienaa affiliate tuloja

Suosituilla sosiaalisen median profiileilla, blogeilla ja verkkosivuilla voi tienata affiliate linkeillä. Affiliate tuloja saa ohjaamalla liikennettä tietylle sivustolle tai tietyn yrityksen sivuille. Eri yritykset ja sivustot tarjoavat erilaisia affiliate palkkioita, riippuen yrityksen toiminta malleista. Suurin osa affiliate diileistä tarjoaa korvausta joko kävijöistä tai toteuneista myynneistä. Affiliate diilin korvaus voi olla prosenttiperusteinen, jolloin jokaisesta myynnistä saa tietyn prosenttimäärän korvausta tai kiinteä summa, jolloin kaikista myynneistä tai vaikka kirjautumisista tulee sama kiinteä korvaus. 

3. Tienaa mainostuloja

Sivuillesi voi laittaa myös mainoksia joista tulee korvauksia. Voit sopia itse mainostettavan tahon kanssa mainos diilistä, varsinkin jos sivuillasi on joku selkeä teema ja sivuilla käyville henkilöille on tarjota selkeitä tuotteita. Varsinkin tuotearvosteluja tekevälle sivulle on monesti tärkeä miettiä, ettei mainostus vaikuta arvosteluihin. Monesti helpompaa on liittyä sopivaan mainosverkkoon, joka tekee automaattisesti mainokset sivuillesi. Mainokset valikoituvat silloin sivuillasi käyvän henkilön aiemman netti käyttäytymisen yms mukaan. Tämmöiset mainokset voi todennäköisesti olla paremmin toimivia, koska se on kohdistettu kävijälle suoraan. 

4. Tienaa tekemällä videoita

 Tekemälllä videoita esimerkiksi youtubeen voi nykyisin tienata melkoisia rahoja. Youtube mainostaa videoiden lomassa ja haluaa siksi palkita sisällöntuottajia joiden videoita youtubessa katsotaan paljon. Mitä enemmän saat videoillesi katsojia, sitä enemmän tienaat youtube mainostuloja. Kannattaa miettiä aihealue, josta tiedät paljon ja voit siksi antaa paljon tietoa tai sisältöä katsojille. Kannattaa myös miettiä kilpailua ja onko kyseisessä aihealueessa mahdollista nousta katsojien määrissä. 

5. Tee verkkokursseja

Jos sinulla on erityistaitoja joita voisit jakaa muille on sinulla on myös mahdollisuus tienata niillä. Voit tehdä osaamisestasi kurssin, jota voit myydä internetissä.  Voit myös myydä yksityisopetusta netin kautta tai pitää webinaareja. Mikä olisi semmoinen erikoistaito, jota sinä voisit myydä ja opettaa muille?

5. Myy dropship tuotteita

Voit perustaa ”nettikaupan” vaikka sinulla ei olisi mitään tuotteita myytäväksi. Tätä kutsutaan dropshippaukseksi. Dropshipping kauppias myy tuotteita joita hän ei itse valmista, varastoi, eikä lähetä vaan hän laittaa tilauksen eteenpäin tuotteen oikealle valmistajalle tai myyjälle, joka sitten postittaa tuotteen asiakkaalle. Dropshipping myynnissä myyjän etuna on se, että ei tarvitse pitää varastoa. 

7. Myy ylimääräisiä tavaroitasi

Tyhjentämällä nurkista ylimääräisiä harrastusvälineitä, sisustustuotteita ja tavaroita ja myymällä ne pois saa useamman hyödyn kerralla. Kotiin, varastoihin ja autotalliin saa lisää tilaa ja vähän tienestejä tilalle. Käymällä vähän läpi mitä kaikkea varastoista löytyy on myös hyvä mahdollisuus, että pitkään käytöstä poissa olleet tavarat voi tulla jälleen hyötykäyttöön. Myös kirjahyllyt kannattaa käydä läpi ja miettiä mitkä kirjat on jo tullut luettua useamman kerran ja voisi laittaa kiertoon. 

Lue myös:

Yrittäjyys sitaatit
TALOUS

Yrittäjyys sitaatit

Yrittäjyys sitaatit: Inspiroivia sanoja menestyksen tiellä. Tutustu yli sataan voimakkaaseen ja motivoivaan sitaattiin, jotka kannustavat yrittäjiä kohti unelmiensa saavuttamista.

Lue Lisää »